top of page

Zomer 2020 is gestart!
De midweek van het Sea & Cycling camp zit er op. Op slechts 3 dagen tijd werden de activiteiten SUP, MTB en zeilen voorgeschoteld aan de kids. Geen betere manier om de zomervakantie aan te vatten dan het Sea & Cycling camp zo blijkt! REGEN Op de eerste ochtend van het camp waren de weergoden ons minder goed gezind. De regen viel uit de lucht en de zon was dus ver te bespeuren. Maar de voorspellingen zagen er veelbelovend uit.

Na enkele telefoontjes met de kapitein besloten we om het ruime sop te kiezen zodra de zon en dus ook de wind te voorschijn komen. Zo gezegd, zo gedaan en we sprongen met z'n allen aan boord van de Jacqueline -Denise, een gerestaureerde garnaalboot uit 1942. We starten stroomopwaarts en zo bracht de kapitein ons tot voorbij de kust van Wenduine. Een stevige wind en deining testte de zeemansbenen van onze jonge piraten. Vooraan op de boeg staan met deze deining was het leukste en de meest uitdagende opdracht tijdens de zeiltocht. Na een zalige vaart meerden we opnieuw aan in de Haven van Blankenberge. Nadien stelden we slechts 1 vraag: Wanneer kunnen wij terug op zee?

CROSSEN DOOR DE BOSSEN MTB mocht niet ontbreken op deze eerste dag dus sprongen we in de namiddag op onze fiets en leerden we de geheimen om zo snel mogelijk het slalom parcours af te leggen. Met deze technieken in onze broekzak fietsten we op donderdag én vrijdag naar de bosjes van Wenduine. Hier werden onze skills op de proef gesteld door de steile hellingen, zandstroken en scherpe bochten. Geen parcours was te zwaar voor onze MTB'ers en op de weg naar huis haalden we zelfs snelheden van 30km/u!!!


WHAT'S SUP?! Indien je ooit al geprobeerd hebt om op een Stand-up-paddle board te staan dan weet je dat dit niet zo vanzelfsprekend is, zeker niet op zee met een lichte bries.

Daar hebben wij de perfecte oplossing voor en zo kozen we voor het zalig rustige water in de Haven van Blankenberge. Hier hadden we een plekje zonder wind of stroming en perfect voor onze waterratten om hun SUP-kunsten te oefenen. Na de initiatie waren we allen in staat om een parcours te sup'en en de haven te ontdekken vanaf het water. Zalig! En of dat niet genoeg was organiseerden we een heuse SUP-obstacle-run, uiteindelijk doken we allen het water in! Het Sea & Cycling camp is voorbij gevlogen en er is nog zoveel om te vertellen. Beter kom je zelf eens langs op één van de volgende camps en ervaar je de fun die we dag in, dag uit beleven op en naast het water! Tot later, op de fiets en in het water.... Clint

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page